Radionica: “First In-Person workshop – use of laser in outpatient hysteroscopy”

Ovim putem Vas obavještavamo da je u subotu 18.09.2021. u prostorima Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka održana radionica: First In-Person workshop – use of laser in outpatient hysteroscopy.

Radionica je bila internacionalnog karaktera, s ukupno 37 polaznika iz više zamalja: Hrvatske, Italije, Ukrajine, Bugarske, Grčke i Latvije.

Organizatori radionice su bili KBC Rijeka i BioLitec, a radionica je bila i pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva za ginekološku endoskopiju Hrvatskog liječničkog zbora.

Radionica je trajala od 08,00 do 14,00 sati, sastojala se od nekoliko predavanja i 5 operacijskih zahvata „office“ histeroskopije koje su učinjene uživo, a polaznici su imali prilike prisustvovati istima. Osim toga, postojala je i mogućnost vježbaja na simulatoru.

Dio predavanja i veći dio zahvata obavila je doktorica Eleonora Castellacci iz bolnice Palagi u Firenci (Italija), a koja je trenutno jedan od vodećih stručnjaka iz polja „office“ histeroskopije u Italji, a bolnica u kojoj radi je ujedno i jedan od referentnih centara za histeroskopjiu u Italiji.

Na kraju radionice organiziran je i zajednički ručak za sve polaznike u restoranu u centru grada Rijeke.

U prilogu je nekoliko slika i kratki video s radionice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *