Izborna skupština HDGE

Ovim putem Vas obavještavamo da je dana 30.12.2021. godine kao online konferencija održana Izborna skupština Hrvatskog Društva za Ginekološku Endoskopiju (HDGE).

Na konferenciju se odazvalo 39 od 45 punopravnih članova HLZ-a, a prema popisu koji je pribavljen nedugo prije održavanja skupštine, a sukladno Pravilniku o radu stručnog društva HLZ-a (rujan 2020.)

Izabrani su:

Za predsjednika HDGE

Za prvog podpredsjednika

Za drugog podpredsjednika

Za rizničara

Za članove upravnog odbora

prof.dr.sc. Miroslav Kopjar

prof.dr.sc. Siniša Šijanović

prof.dr.sc. Krunoslav Kuna

doc.dr.sc. Neven Tučkar

prof.dr.sc. Ante Čorušić

prof.dr.sc Slavko Orešković

prof.dr.sc. Dubravko Barišić

prim.dr.sc. Mihajlo Strelec

prof.dr.sc. Marko Klarić

prof.dr.sc. Marko Mimica

prof.dr.sc. Ingrid Marton

dr.sc. Branko Dukić

dr.sc. Zoran Pitner (mandat stavio u mirovanje zbog vršenja dužnosti tajnika HDGE)

Zahvaljujemo svima na odazivu.

Radionica: “First In-Person workshop – use of laser in outpatient hysteroscopy”

Ovim putem Vas obavještavamo da je u subotu 18.09.2021. u prostorima Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka održana radionica: First In-Person workshop – use of laser in outpatient hysteroscopy.

Radionica je bila internacionalnog karaktera, s ukupno 37 polaznika iz više zamalja: Hrvatske, Italije, Ukrajine, Bugarske, Grčke i Latvije.

Organizatori radionice su bili KBC Rijeka i BioLitec, a radionica je bila i pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva za ginekološku endoskopiju Hrvatskog liječničkog zbora.

Radionica je trajala od 08,00 do 14,00 sati, sastojala se od nekoliko predavanja i 5 operacijskih zahvata „office“ histeroskopije koje su učinjene uživo, a polaznici su imali prilike prisustvovati istima. Osim toga, postojala je i mogućnost vježbaja na simulatoru.

Dio predavanja i veći dio zahvata obavila je doktorica Eleonora Castellacci iz bolnice Palagi u Firenci (Italija), a koja je trenutno jedan od vodećih stručnjaka iz polja „office“ histeroskopije u Italji, a bolnica u kojoj radi je ujedno i jedan od referentnih centara za histeroskopjiu u Italiji.

Na kraju radionice organiziran je i zajednički ručak za sve polaznike u restoranu u centru grada Rijeke.

U prilogu je nekoliko slika i kratki video s radionice.